*** Водещите вечерни новини на 2 юни ***   Пореден ден на

...
*** Водещите вечерни новини на 2 юни ***
 
Пореден ден на
Коментари Харесай

Водещите новини! Хазарта показа среден пръст в парламента. С. Диков ще доказва, че е работил в ТВ. Беларус прати техника към Украйна

*** Водещите вечерни вести на 2 юни ***

 

Пореден ден на високо напрежение в Народното събрание. В Народното събрание изслушват вицепремиера Калина Константинова за рецесията с украинските бежанци. Предложението бе импортирано от ГЕРБ-СДС. 

След като от опозицията демонстративно посрещнаха Константинова с плакати " Оставка ", Ицо Хазарта от Политическа партия шашна с жест.

***

Съветът за електронни медии е дал 7-дневен период на Сашо Диков да показа доказателство, че има изискуемия по закон най-малко петгодишен трудов стаж в телевизия, с цел да кандидатства за общоприет шеф на Българска национална телевизия.

***

„ Ешелон с към 50 единици военна техника дойде в югозападния беларуски град Брест (център на едноименната област, която граничи със северните украински Волинска и Ровненска области) ", съобщи киевското издание УНИАН.

„ Всички машини са с опознавателни знаци на Въоръжените сили на Република Беларус и са тръгнали преди няколко дни от железопътна гара в град Гродно (близо до границата на Беларус с Литва и Полша) “.

***

НАТО ще разгласи Русия за опасност номер едно за Северноатлантическия пакт, съобщи Би Би Си.

Днес непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Алианса Джулиан Смит съобщи, че НАТО ще преразгледа своята теория. 

„ Ние станахме очевидци на невижданата експанзия против Украйна, която подкопа устоите на интернационалното право. Заради това ние считаме да обявим Русия за съществена опасност за нашия боен съюз “.

***

„ Г-жо Петкова, за разлика от вас, не съм ходил със аероплан в Русия да си чествам рождения ден “, обърна се той към някогашния енергиен министър на ГЕРБ, която прекъсваше изявлението му, в което Василев обясняваше, че не България е избрала да спре да купува газ от „ Газпром “, а те са решили да не ни го продават повече.

***

Общо 13 рейса транспортираха всички хора с краткотрайна протекция към държавните бази из страната. В буферния център пренощуваха общо 634 души, а центърът бе употребен по-малко от 48 часа.

***

***

Забранява се достъпът на съветски лобисти до Европейския парламент, съобщи през днешния ден неговата председателка Роберта Мецола, като посочи, че Европа би трябвало да се пази от въздействието на Кремъл и пропагандата, обвързвана с войната в Украйна.

***

„ Дипломатите реализираха съглашение за прекъсване на вноса на съветски петрол, превозен по море “.

„ Една от най-големите съветски банки " Сбербанк " ще бъде изключена от интернационалната система за обмяна на финансова информация SWIFT. Същите ограничения ще бъдат наложени на още две съветски и една беларуска банка “.

***

Организация на обединените нации почете молбата на турското държавно управление, което изиска да се промени изписването на името на страната на Тюркие, защото досегашното изписване на страната в интернационалните документи (Turkey) на британски означаваше и " пуйка ".

Властите в Анкара обясниха, че наименованието Тюркие (Türkiye) „ съставлява и показва културата, цивилизацията и полезностите на турския народ по най-хубавия метод “. 

В тази връзка президентът Реджеп Ердоган издаде декрет, съгласно който оттук-нататък всички създадени артикули в страната би трябвало да бъдат с етикет " Произведено в Тюркие ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР